Rabu, 29 Disember 2010

pUtera kaTak

bayangkan la aku ni tiap2 hari mengadap cerita Putera Katak.. adeh, mengarut la boleh mimpi katak pulak petang2 hari.. ni gara2 tengok citer putera katak masuk dalam mimpi la ni... 

tapi yang menariknye aku bukan mimpi putera katak.. aku mimpi aku jual katak sekor rm10.. adei.. siap ade cina yang nak beli tu... bukan tu je.. siap bincang anak beranak, nak jual katak tu bape ringgit sekor...kelakar pun ade,.. bangun2, terus tengok tv. tengok cerita putera katak.. hehehe... nasib la takde putera ammar ke masuk mimpi.. hehehe.... lawak gak boleh mimpi camtu... ade pulak,.. 

kalaulah betul... Uiiii.. bestnyer.... dapat la kawen putera raja...
pakwe sendiri pun tak dapat kawen.. lagi la nak kawin putera raja...

Ensem gak DIA

sedang merayau2 dalam fB ni.. tengok2 la pic dorang2 ni... aku terpandang la muka Mohd Safee Sali ngan Khairul Fahmi Che Mat... lama gak aku belek muka dorang... ensem gak.. not bad la.. boleh tahan.. nak di banding pakwe aku.. nasib baik la pakwe aku lagi ensem dari dorang.. hehehehhe.. (jangan perasan ye... hehe) Opss.. bukan ensem la.. pakwe aku lagi comel.. hehe... ok tak?? memang tak dinafikan... ramai yang kata macam tu.. lagi2 aweks2..ha ni dia.. eh, ni bukan pakwe aku... silap orang ni... huhu



harap maklum::: pic di atas bukanlah pic balak, scandal, mahupun laki aku.. hehe.... harap, tiada gosip hangat masuk tv ke, media cetak @pun media melalui lisan.. hahaha~~

Malaysia Boleh...

tak sangka team bola malaysia hebat2 juga ye... hehe... walaupun aku tak tengok bola.. tapi tetap menyokong.. aku kan rakyat malaysia.. dalam ni tak mau la aku nak mengutuk negara jiran sebelah malaysia...kan kita serumpun,.. adat la tu.. menang kalah.. at least, korang dapat 2 goal ok pe.. ape yang penting, malaysia tetap hebat.. lagi2 pemain bola team harimau... memang mengaum la... 

puas hati korang (indon).. malaysia tak main laser noh kat negara korang... jujur dan amanah gitu.. hehe... ikut la korang nak kata main pakai bomoh ke, pakai laser ke... tak kisah dah. walaupun team harimau-1 garuda-2 kat indon malam ni... campur semua sekali dah menang malaysia... hehe... harimau-4 garuda-2... puas hati korang ye... relax2... malaysia dah bawak balik PIALA AFF SUZUKI... 

kepada indonesia : "tumpang lalu... kami bawak balik dulu ye piala tu... hehe... len kali cuba lagi... main molek2 na.. kasi hantam sama dia... tenqiu2... makasih ya pak..."

kepada pemain team malaysia.. harimau ke, tiger ke, tah ape2 nama... tenqiu na bawak balik piala malaysia.. esok, muka korang kuar la kat news paper... hehe....

Selasa, 28 Disember 2010

" Bila kita ada masalah, maka kita perlu berfikir untuk mengatasi masalah..."

                                                                                                                     - iman nasuha -
" kita bina hidup dengan apa yang kita dapat.."
1 perkataan yang benar2 ingin ku ungkapkan...
"aku benar2 ikhlas menyintai kamu...."

Pencen Kubur

1) sedekah jariah
2) doa anak yang soleh
3) ilmu yang bermanfaat

Isnin, 27 Disember 2010

MalaYsia Vs IndOnesia

ala... indon... tu pun nak jadi isu... sengal betul... tah ape2... pasal bola nak gaduh... otak tak berkembang pe...maju sukan untuk negara bai... haha.. yang penting malaysia 3-0 indon.. ala, ko dah kalah, takde skill main.. dah la.. jangan banyak bunyi.. dah kalah balik indon sane, jangan menyebok keje kat malaysia.

masalah yang dorang timbulkan, masalah laser.. penyokong malaysia guna laser??? what?? tak percaya aku.. memang ade gambar... tapi aku..  no komen... ni mamat indon tu bagi link dengan aku.. sebelum tu nak buat isu berbangkit pulak.. bla la...nanti la aku upload pic kat dalam ni.. huhu~~

dorang nak kata malaysia.. bagi aku sama jerk.. tak payah nak over sangat la bai... sedap la aku jumpa orang yang aku boleh lawan,.. hehe.. tapi, time tu aku memang kaw2 kerjakan mamat indo tu.. bagi berkembang sikit otak tu.. jangan poyo sangat.. ape lagi, ummi pun ajar la aku teknik dan cara menjawab dengan mudah dan berkesan.. hehehe...

aku jawab: " indonesia emang suka begaduh.... habis, negara sendiri pun rosak, peralatan negara sendiri pun rosak, stadium pun rosak.... conthnya, pasukan bola sepak.. kalau boleh, sukan bukan untuk pergaduhan dan perselisihan faham antara indo dan malay... sukan untuk perpaduan. cuba besarkan skop permikiran loo.... fikir2 kan ya..."


tapi dengan adanya kuasa aku, maka aku dapat menewaskan prasangka buruk dia... apa hal pulak mamat indon tu... tetiba dia bangkit isu batik indon dangan lagu rasa sayang... takde kene mengena langsung dengan bola.. hahahaa.. lawak bebenor.... yang lawaknye, dia boleh tanya aku. ni pertanyaan maut paling sengal aku dapat.. 

mat indon tanye aku : "nah di indo ade pembuatan batik sendiri.. di malay ade tidak.. indo sudah lame punya batik..

haha.. alamak lu mat.. awat tanya macam tu?? adeh.. internet ade... tengok la ape yang malaysia ade.. malaysia sudah berkurun lama ade batik... adehh....  

aku pun dengan bangga menjawab.. : " malaysia ade batik sendiri.. batik kelantan, batik terengganu.. dan coraknya pun nga sama batik indo.. malay pun udah lama ada pembuatan batik sendiri.. kita kan serumpun, emang ada persamaan.. kalau lo nak bukti, aku boleh buktikan.."

ceh, caya tak aku jawab.?? jawab bahasa indo ckit tu...  tu la.. banyak membaca bai.. baru boleh buat informasi... haha... tu bukan aku baca... informasi dari sumber inspirasi aku la... ummi.. hehehe.... last skali dia terus nak off.. haha.. puas hati aku... kata2 terakhir aku pada mamat indo tu, sebab aku tak puas hati lagi kan.. hehehehe... 

maka kata terakhir pun terucap : "ok.. good idea.. ingat taw.. indo banyak buat jenayah di malaysia.. family aku pun jadi mangsa.. "

aZam taHun baRu

tahun ni banyak azam aku... azam untuk hidup aku, diri aku.. masa depan aku.. and 1st sekali untuk family aku... kenapa 1st tu kat belakang erk?? hehe.... sebab dia 1st la aku sebut last skali.. biar dia last.. yang penting tetap no 1..

sebenarnye aku dah malas nak fikir orang lain.. fikir tentang diri aku je dah la... buat kusut je... mengarut duk fikir tentang orang... kalau kita fikir tentang orang pun, orang bukan layan.. takde orang amek tau tentang kita... sakit ke, ape ke, tak kan orang amek tau, dan tak kan tau pun.. aku sekarang nak kejar ape yang ade kat depan aku..

selagi ade peluang, selagi tu aku mengejar,... taknak jadi orang yang rugi.... aku akan senti mengejar peluang yang ada di depan mata aku,.. aku nak setaraf dengan orang atas dari aku... apa yang orang boleh buat, aku mesti boleh buat... dan ape yang orang ada, mesti aku ada..

sebenarnya banyak peluang ada di depan mata aku..dan macam2 aku dapat. cuma belum tiba saatnya lagi aku nak ambil peluang tu... tunggu je la nanti lepas habis study.. memang aku tak kan lepaskan peluang tu.. aku minat sangat.. sentiasa sabar menunggu untuk habis study dan terus.. jeng~ jeng~ jeng

aKu biNtaNg

dulu, aku suka buat bintang kertas...
aku suka bintang..
kenapa??
sebab aku nak bersinar umpama bintang..
kenapa pilih bintang??
kerana bintang ada di atas langit,
aku nak semua orang nampak macam mana mereka melihat bintang di dada langit...

Sabtu, 25 Disember 2010

"diamnya fikir, cakapnya zikir....."
"Allah mengasihi orang yang membahagiakan orang lain...."

mEnyamPah pUlaK

aku bukan la suka nak citer2 pasal orang ni.. tapi bila aku geram terpaksa citer, so citer je la... nak citer kat kawan2, macam tak baik pulak... so, aku citer dalam ni je la... geram pulak aku.... kadang2 aku rasa minah tu cam gila pun ade.. ayat sopan sikit..(mereng la). tak baik nak citer pasal orang... tapi, menguji kesabaran la pulak minah tuuu.....

aku kenal minah tu dalam fB..  aku rasa dia saje nak uji aku... whatever la... dah nama budak2... so, layankan je la... ni aku nak citer pasal dia dari mula sampai la sekarang aku kenal.. nak kata kenal tu takde la... kenal fB je... ade sebab dia add aku tu.... ni pasal jantan la. adeh. aku ni kureng ckit bab2 ni.. tah pape.. aku tak suka la... eeee... meluat aku...

mula dia add aku guna fB lain, kali ke-2 dia add aku dengan fB dia sebenar.. sampai sekarang aku ingat nama fB dia.... ermm.....time tu aku kat indon... geram ase.. membangkitkan rasa kecewa aku je... dia boleh suruh aku rahsia la.. tah pape... senget betul... mereng la aku ase minah tu.. then aku senyap..

aku g citer la kat sorang minah ni.. adeh... bayangkan la... baik2 aku nak isi pulsa (topup) terus tak jadi... sedey jadinye... gara2 dengar sebelah pihak je la ni.. patutnye aku kene profesional.... kira profesional la time tu.. hehe... aku bukan ape, terasa gak macam di permainkan.. so, aku fikir, balik malaysia je la aku nak tanya. takpe la.. citer dah lepas... taknak la citer panjang2... 

kali ni dia chat kt fB aku... idop agy minah tu.. ingat dah kene tanam... aku ape kesah dia... dia chat dengan aku semata-mata nak sakitkan hati aku je..dia kata mamat tu dah ade awek.. nama dia... (..................) ade jugak aku perasan.. tah la.. biar je la... terasa gak.. dia citer macam gak kat aku tadi.. sedey la.. tuhan je tau...

then, dia boleh citer dia sekarang dah ade pengganti si mamat tu.. budak nasyeed gak.. aku agak cam ade sorang mamat ni.. takpe la.. aku tak kisah pun ko nak couple dengan nasyeed ke, dengan rock ke... hidup ko, aku tak ganggu.. jangan sebok dengan hidup aku sudah la... tetiba nak citer sekarang jadi awek dak nasyeed gak.. mampos tak layan. aku bukan suka nasyeed pun.. dulu gtau aku, dia awek si mamat ni... tah pape la... buat kusut jerk..

erm.. kalau lah si mamat tu betul2 dah ade awek, takpe la... teruskan... terima kasih bebanyak la.. aku ni bukan sape2 pun... cuma mengharap.. malang je la nasib aku..huhu~~ cuma doakan kebahagiaan orang... memang frust.. sebab aku bukan nak hidup frust je..

tah la.. sekarang ni aku dah macam dulu... dulu boleh la saje2 nak main2 couple,.. best katekan dah ade balak... tu dulu... sekarang aku fikir masa depan aku.. umur makin meningkat, tak kan aku nak jadi macam dulu. so, matang la sikit kalau buat keputusan tu... banyak aku nak kejar.. banyak sangat impian aku... salah 1 nye dengan mamat tu la.. terlalu sayang sampai tak dapat nak terima orang lain dalam hidup aku... mybe, aku dah serius kot fikir semua ni..

tapi,.. kenapa tah aku ni jadi cam ape je sekarang,,.. setia ke??? aku ni manusia yang sentiasa ade kesilapan dan kelemahan... so, plezzzzzz jangan hukum aku.... terhegeh2 ke?? payah nak lupa dan lepaskan.. sebab aku cuba untuk menghargai ape yang aku ade.... macam barang gak, aku kalau pakai 1 barang tu, tu je la aku pakai...  bukan aku nak samakan manusia dengan barang, perumpamaan je.....

Jumaat, 24 Disember 2010

laSt YeaR..

waaa.... bestnye... aku dah last year la..seronok....... YuuhhUuuu...... nak fikir tajuk thesis, lepas tu aku nak fikir mana aku nak p praktikal.... tak sabar rasanya.. last sem ni kene rajin dan bersemangat sikit... chayok.....  sume aku dah planning.... tajuk thesis, makan aku nak praktikal... huh, seronok tak terkata.. aku nak keje pulak lepas ni.... ehehehe.. cari pengalaman... then fikir nak sambung study... cita tertinggi aku ni.... =) doakan ye kengkawan... mudah- mudahan, jadi yang terbaik, dari yang terbaik..

dah mula nak daftar sem... 7hb aku nak balik kelantan, 9hb dah nak daftar.... berapa la pointer aku sem ni.. tuhan... takutnyer..... kene semangat la.. aku nak balik ni... dah last sem kan.... hehe.... so, sem ni aku agak busy... banyak kene buat... huhu... don't give up na nasuha.....

Kebahagaiaan, Kejayaan, Kekayaan..

1 cerita yang menaikan semangat aku tentang kehidupan... cerita ni aku dengar dari radio IKIM... kebetulan pulak Prof Dr Muhaya yang bagi pengisian.. nak kata aku ni baik nak dengar ceramah tu takde la... tapi aku ni kalau dengar sesuatu ilmu, aku akan dengar betul2 ape yang dia sampaikan... terasa rugi bila tak dengar dan hayati.. 

bismillah......

ade 1 family ni.. anak, mak dan ayah..... dorang ni nak time tu nak keluar... tiba2 ade 3 orang tetamu.. nama dia Kebahagiaan, Kejayaan, Kekayaan.... tetamu2 tu minta izin nak masuk rumah family tadi... maka si anak , mak, ayah pun berbincang.. nak bawak masuk mana 1... 

maka, cadangan ayah, "bawa la masuk kekayaan.."

cadangan mak pula, "apa kata kita bawa masuk kajayaan.."

si anak pula bekata, "baik kita bawa masuk kebahagiaan..."

segala keputusan si anak di persetujuai oleh mak dan ayah... maka, mereka pun berkeputusan nak bawak masuk kebahagiaan dalam rumah mereka.... TAPI setelah itu, mereka terkejut... 

"aik?? kan kami hanya menjemput kebahagiaan masuk,. kenapa kejayaan daan kekayaan ikut masuk juga??????"

maka kejayaan pun menjawab, "kalau kamu membawa masuk kejayaan, kamu hanya mendapat kejayaan sahaja...."

kekayaan menjawab.. "kalau kamu membawa masuk kekayaan, kamu hanya mendapat kekayaan sahaja.."

kebahagiaan pun menjawab, "kalau kamu membawa masuk kebahagiaan, maka, kejayaan dan kekayaan pun turut sama masuk..." 

sebab ape ye????? sebab, dengan adanye kabahagiaan, segalanya kita mampu miliki.....  samada kejayaan mahupun kekayaan.....

:: hayati, dan renungi......



tEntiOn = mAKan

sejak akhir2 ni aku asyik makan je... ermm... nak kata kuat makan.. tah la... coz aku ni kalau duk memikir, garenti makan... tak boleh duk diam, lagi la tention.... pelik ke??? tah la.. eden pun tak tau ape jenis tention, tapi makan..... erm... sejak akhir ni memang aku banyak fikir... tah la... tak boleh orang silap sikit dengan aku... (kira cam nak balas dendam la ni.. hehehehe..) 

kalau makan ckit takpe... ni makan banyak... garenti nek sem ni,tembam... tah la.. aku nak tunggu je komen2 dari mereka yang suka mengkritik... hehe~~  adakah aku tembam, gemuk, comel, berisi... paling tak pun, makin CUN.. hehehe~~ (tu pun kalau ade orang yang sudi puji aku.... )

 memang serius sekarang ni memang aku banyak fikir, kalau banyak fikir,banyak la masalahnye... sampai muka pun tak jaga... tah la....sedey pun ade... tapi takpe la... aku ni sape la... tuhan je tau... aku bukan baik....  ni baru ternampak muka aku betapa teruknye.... adeh... cmne nak bedepan dengan dorang ni??? ceh,, hehe.....  

citer pasal makan ni... kalau makan banyak2 bahaya gak... tak jaga kesihatan ni... taknak la kene penyakit....nanti menyusahkan orang... tapi tu la... aku ni kalau ade masalah je, mesti banyak makan...tah la... tak tau la... takpe, ckit2 la sekarang slow2 tahan nafsu makan.. kalau tak, aku kurang makan... sekerang ni, terlebih had pulak makan... adei... 





Khamis, 23 Disember 2010

"persahabatan bukan sesuatu yang dapat dipelajari di sekolah.
tetapi, jika anda tidak tahu makna persahabatan,
anda sebenarnya belum belajar apa- apa...."

Isnin, 6 Disember 2010

Pretty awesome promo from #CelcomExec for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800!

Pretty awesome promo from #CelcomExec for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800!

SAlam Maal HijRah

"SALAM MAAL HIJRAH 1432H"


semalam dah baca doa akhir dan awal tahun ke??
hehe... pejam celik- pejam celik.. dah masuk tahun baru.... kene ade azam baru.. cita2 baru...

ape hijrah baru aku ye??? 
geram gak dan kelakar gak.. ade je jawapan dorang kat fesbuk aku.. hehe... ade jawab, hijrah ke tanah arab... hehehe... sorang lagi la sengal... permata hijrah.... rase nak sekeh je mamat 2 ekor tu.. hehehe.. takpe la... dorang ni the best... hehehe.... kelakar dan sempoi... tapi apa2 hal pun, thanks ye kepada yang komen sebagai perangsang hidup aku.... ade yang kata, jadi hamba allah yang baik dan di redhoi Allah, hijrah dari luah perasaan kepada kata2 hikmah... hehehe... tu ayat terkena... thanks na... dan yang paling comel pulak bagi komen, semoga tahun baru ini membawa kita menjadi manusia yang lebih baik di dunia mahupun akhirat.... ameen....


kepada sesiapa yang tak tahu baca doa akhir tahun dan awal tahun, ni dia.. hehehe


Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.
sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata:
"Kesusahan bagiku adalah sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam peda setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya.."

 
Doa awal tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam 1 muharram. sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata:
"telah amanlah anak Adam ini dari godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan memeliharanya daripada fitanah syaitan"

(sumber dari fasbuk.. member aku tag.. hehhe.. nazeerah,.. )


"setiap detik yang akan dilalui, adalah sesuatu yang berharga dalam hidup ku....
walaupun detik2 yang dilalui adalah semanis madu, sepahit hempedu.."

Ahad, 5 Disember 2010

kOrBan aKu bErkOrBan

aku nak menyambung cerita masa raya haji masa tu..tak menyempat nak melayan blog.. hehe.. maklum la student.. hehe~~ 


raya haji masa tu dorang sibuk berkorban sembelih lembu... kami yang ber 5 ni pulak sibuk berkorban perut kami pergi ke 1,1 rumah... hahaha.... siap sewa kete lagi tuu... sewa kereta, tambah tolak bahagi, minta harga runcit .. harga borong.. maka dapat la sewa 2 hari sebanyak RM100... kira ok la tu.. sbb kami share 5 orang... biasa la duduk negeri orang kene pandai... hehe


jeng~ jeng~ jeng.. 


bermula lah perjalaann beraya raya haji mencari rezeki... kat rumah orang... hihi


raya korban pertama..
rumah 1st, kak mah... rumah yang menjadi korban.. hihi.... orang beraya kejap je.. ni kami beraya berjam.. dari kul 10pg sampai la kul 3 ptg.. tu baru 1 rumah, rumah kak mah je...tak g lagi rumah yang lain.. hehehe.. lame tak??? hari tu cuma 4 rumah je... kami melantak daging je 1 hari tu... huhu


raya korban kedua..
beraya ke rumah lecturer..... segala macam benda kami makan.. tapi, pagi2 kami makan mee bandung.ni tiba2 parking nak g rumah azie.. tapi tetiba sampai rumah makcik ain.. takpe la.. rezeki depan mata tu.. kat rumah azie je ade ayam.. hehehe.... baru jumpa ayam... tak ingat g umah sape agy.. tapi yang aku ingat rumah en wan azhar... paling best.. sebab makan nasi lauk kampung.. time tu baru la rasa perut ni sedap.... rumah last, kkami g rumah pah... cik pah atau nama lainnye, wan afifah.... time tu makan sedap gak.. spegeti.. ala- ala western food gitu.. hehe~~ 


fakta menarik time raya korban :-

  • makan daging tiap2 rumah.. terasa nak muntah.. hehe.. selama 4 hari berturut2... 
  • Lis lepak makan daging...
  • Lis dah tak boleh makan daging.. lepak
  • mula2 ktorang malu nak makan sup tulang.. (nak amek tulang) and last, buat muka slumber... tiap2 rumah, mesti amek tulang.. hehe.. rezeki depan mata kan.. hehe
  • masuk2 kereta, lis mesti tido... dia paling special sebab tuhan dah bagi kelebihan pada dia.. dalam tidur dapat ilham... mimpi nak g rumah azimah, dengan pah.. walaaupun salah jalan.. sampai2, dia baru kata.. "haaaaa... ni la rumah dia... " dialog dia time sampai rumah dorang.. hehe
  • sampai rumah ayah ustazah solehah, banyak giler buku... aku gila tengok2 buku kat situ.. orang sibuk beraya, aku sibuk nak beli buku.. rasa rugi tak beli buku...tiba2 dapat hadiah dari ustazah solehah... tanpa bayaran... hehe.. beraya dapat buku gara2 aku nak beli buku sangat.

aku dengan lis



aku paling cun.. hehe.. dengan driver..  aishah

ala2 mak datin... Opsss.. belakang .. hehe... aku dengan ida.

time makan kat rumah 1st.. rumah kak mah... bukan beraya.. siap tido.. hihi


una

driver- aishah...

:: ade banyak lagi pic aku nak upload.. takpe... nanti aku upload lagi.. kalau rajin..

Sabtu, 4 Disember 2010

manGsa baNjir 2010

1st time kenangan aku dengan banjir ni.. tempat tinggal kami dilanda banjir. tuhan je yang tau.. duduk terperap 24 jam, tak keluar2.. mengadap laptop... layan fesbuk, layan tweeter, buka yM, layan skype walaupun takde member.. hehe.. main game jalan2 baca blog orang.. tu je la kerjanye.... keadaan macam lah kat luar negara... 24 jam pakai sweeter.. sejuk amat... tuhan je tau... 

aku anggar sekarang dah masuk 2 minggu banjir, tiap2 hari hujan.. nak kuar pun payah. coz, kami adalah mangsa banjir.. haha...~~ pengalaman manis betul la time study kat kelantan.... best, sempoi... macam2 ada... ni pengalaman pertama dan terakhir aku study kat sini.. best tak terkata... sampai aku rasa macam malas je nak keluar....


ngiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnngggggggg.......................................... 
PAP! haaaa,, kan dah kene pukul... nyamuk rupanya... biasa la, time banjir gini, banyak giler nyamuk.... aku rasa bengkak tangan aku... ape yang aku tak pernah tengok, aku dapat saksikan time hujan ni... aku dah terasa macam duduk kat zOO... ataupun dalam hutan.. hehehe......  


pengalaman betul2 aku ade kat kolej ni..... benda yang korang takan pernah nampak... katak. maksud aku baby katak.. banyak gilak.. kalau jual mau jadi kaya.. haha... agy 1, menggerunkan gak... dalam langkah berjaga- jaga... menatang nyamuk la.... bayak yang teramat sangat.. tuhan je tau.. atas air tu.. pergh... goreng sodap. haha... aku nak jalan tu meremang bulu segala bulu... coz banyak cam lalat... gilak .. tak terkata aku nak cter pasal menatang ni...


::::: aku nak siap2 g dewan ade perjumpaan kamsiswi... jup agy aku citer panjang lebar tentang keadaan aku di hutan ini.... hehe


continue...


lagi cerita tentang banjir....


happy sangat time kat sini... pengalaman yang benar2 tak dapat aku nak lupakan.. pengalaman banjir.. nak kuar kolej pun banjir.. so, terpaksa lah kami mencari alternative melalui jalan yang jauh.. kalau taknak lalu jalan jauh, silalah redah banjir tu.. hehe... kalau dah takde jalan lain je aku baru redah... tuhan je tau betapa aku geli sangat dengan banjir... 


paling aku malu nak jalan kat banjir la... lagi2 nak keluar kolej atau nak beli makan kat luar... malu tak terkata.. nampak cam betul2 mangsa banjir.. padahal kat pintu pagar jerk.. terpaksa lah mengangkat kain... sexy ckit.. haha... mesti dorang kata,


 "aik? depan kolej pun banjir gak ke???" 


tak pun, paling2 dia kutuk.. "wei, try ko tengok dak kolej tu, kelakar la,, aku tengok dah macam badak air je,,," tu lagi la parah... 


cuma andaian aku.. benda yang aku fikir.. hehe~~ dorang takde pon kata gitu.. aku saje je. sekadar rekaan...


tapi serius, memang best dan terasa tersiksa sikit.... pengalaman ni la yang tak dapat aku nak lupa... aku nak tangkap gambar, camera aku rosak.. so, ade dah la pic untuk di upload dalam ni... huhu...



Selasa, 23 November 2010

Wilson Idol ft Tohpati - Tersiksa lagi



amat menyukai lagu ini... 
best... agak jiwang.. korang nak kata aku jiwang ke ape, aku tak kisah... yang penting aku suka lagu ni.. best.... tiap2 hari aku nyanyi lagu ni.... (layan perasaan .. hehe)

Selasa, 9 November 2010

tEraSa ditUsUk sEmBilu

kenapa aku???? bukan aku nak kata ape.. cuma sedey coz permainkan perasaan aku.. macam jahat sangat je aku ni... aku taknak gaduh. tapi.... tah la... aku kusut la....aku dah agak dah....


malam tadi, menggigil aku.. yela ade pengakuan dari sorang ni.... tapi, takpe la... aku redho sebab buat aku gini.. mungkin aku ni bukan baik... tapi, thanks sangat2 k... boleh dia mengaku, sume dia tau tentang................................ memang tak dinafikan... sakitnye hati aku... terima kasih banyak2 sebab buat aku macam ni.. kepercayaan aku bagi tak dihargai....  fikir2 sendiri la....


cuma malam tadi aku terkedu, then aku cuma kata bestfriend je.. aku tak nak sesiapa sakit dan tak nak mengaibkan orang... cukup ape yang aku rasa... biarlah.... cuma 1 je aku nak, penjelasan dan  jangan main2kan mana2 perempuan... cukup la... iman tak nak ape pun dari awak.. awak nak jadi famous ke, terpulang.. iman tak pernah terfikir semua tu... iman ikhalas segalanya... tapi, kalau itu yang awak balas kat iman, terima kasih banyak2 coz buat iman terluka....

haPPy biRtHDay to ME

tak best la bestday kat sini.. ermmm... baik kat malaysia.. huhuhu.. nak hadiah...... :'(


"happy birthday to me..... "

tunggu orang tu wish,takde pun.. buat sedih jerk.... pape hal pun, thanks yea korang wish my birthday.... thanks banget... terasa diri ni berharga.. walaupun sekadar wish jerk....
paling best sekali abah nagn ummi wish my birthday... thanks yea ummi abah, adik aku gak,,,, huhuhuhu

jakaRta, aKu daTanG..

01 nov 


sampai gak kat jakarta.. kul 11 pg... 2 jam nak sampai sini... time yang tak dapat aku lupa, bosan sangat2.. duduk kat soekarno hatta air port.... huh...

kepada ynag sudi hantar iman nasuha ni.. thanks na.... nasuha tak tau nak balas ape lagi.... terima kasih banyak2... kalau tak, nasuha suruh je sape2 hantar nasuha....

1st sampai airport.. aduh.. bahasa.. masalah bahasa aku ni.... tak faham ape pun.. dah la duduk situ sampai kul 8 malam... lama siak.... penat giler.... sampai malaysia nanti aku upload pic aku.. huhuhu.... time tu penat giler.... penat yang teramat sangat... coz, dari pagi sampai malam aku duduk situ.. hua3x


malam tu aku tinggal kat bilik in indonesia "kosan". kat malaysia sewa rumah.. kira nama dia rumah sewa.. tapi duduk bilik sewa.... macam rumah banlow.. selesa.. "nyaman" hihihi.. malam tu enal2 la dak bilik yang aku tumpang ni...  Nia ngan I'iz... sporting dorang ni.. best... 


nia                                   i'iz

rIndU naK baliK....

rindu sangat nak balik..... nak balik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
khamis ni aku balik.. tapi malam aku sampai.. huhuhu.. 
xpe la.... ynag penting balik..... aku nak balik.. best.................

Sabtu, 30 Oktober 2010

Ya Allah..

sakitnye kepala aku.. silap, tadi au minum ais.. arghhh... kenapa la... ermmmm~~ ubat migrin pulak habis... minum air masak je la aku....

Jumaat, 29 Oktober 2010

jaKARta MenaNTI..

sebenarnya aku terasa sangat2 lama tak buka blog ni... ceh, padahal, baru semalam buka... tah ape2.. frust kot... tiba2 rasa macam lama tak buka blog.. keh3x.. tak sabar menanti hari lusa... 


plan aku, nak amek laptop kul 10pg.. tiba2 kul 12 g amek laptop. rindu dah kat laptop kesayangan aku.. hihihi

jakarta menanti aku... isnin ni aku berangkut.. huhuhu.. 1 november 2010, 9.50 pg....
time dalam keadaan agak kritikal pun aku boleh nak g jakarta.... takut gak aku nak g. lagi2 aku ni status awek.. tapi tu la... dah beli tiket... so, terus je la,... rasa macam tak nak je g sane. coz, aku sorang je fly. kalau ade gang tu enjoy la jugak... tawakkal je la.. harap2 takde ape2 berlaku... yakin tuhan bersama aku di mana jua.... ameen... 

nanti aku balik, aku upload sume pic aku yang cun2 dalam ni.. best nak amek gambar jerk... tah kenapa aku ni berminat nak amek gambar. muka takde la cun.. tapi, tah ape2.. "lain orang, lain ragam" tak bleh nak dinafikan... huhuhuhu...

masUk waD

sape masuk wad???

laptop aku.. masuk virus lorh... tention.. selama aku pakai laptop, tak pernah aku format.. huhuhuhu~ kali pertama aku format... patut la aku broadband aku tak boleh connect.. rupa2nye.. laptop aku ade virus.. 

buat masa ni aku guna dulu laptop kak nurul akmal... dia kata laptop dia boleh guna 4 jam jerk.. aku main hentam bape jam.. huhuhuu.. kalau jahanam aku tak tau la... tawakkal je la...

malam semalam, mamat kedai acer kat KB tu dia msg kat aku, dia kata boleh amek dah laptop aku semalam... tapi tak tau la...geram la.. macam nak gi kB je malam tu.. nak pakai laptop aku!!!!!!! rindu!!!!! 

Khamis, 28 Oktober 2010

hidup dah tak bercahaya.....
tanpa sinaran.... 
tention.....................................


bukan saje aku nak luah.. tah la, aku sedih sangat2.. kalau nak buat ape2 keputusan, tolong la jangan hanya hantar msg je. sila la terus terang call aku... amat menyakitkan.... coz, tanpa berterus terang.. tak salah kalau berterus terang dengan aku.. sekurang-kurangnye aku takde la sakit sangat...


kadang2 aku dah terbiasa hantar msg tanya khabar, call.. tapi... fikir2 balik,, malu nak msg @ call... coz orang dah buang aku.. tak kan aku nak terhegeh- hegeh... malu sangat2.. takpe lah... suatu yang amat menyakitkan.... tapi aku cuba untuk buang semua perasaan aku... 


aku cuba untuk berubah dan mencari mana salah aku.. tapi, aku buat salah, tak buat salah... mana silap aku tak tau la.. mungkin aku jauh sangat dengan tuhan..... sebab tu tuhan tak bagi aku bersama orang yang baik2... aku ni bukan baik... hanya mengharap suatu yang tak pasti...


cuma 1 je aku harap, semoga dia jumpa yang paling terbaik dari aku.. lebih memahami dan sentiasa faham... sesungguhnya aku ni seorang insan yang lemah, tiada daya dan upaya untuk menjadi seorang yang sentiasa memahami... aku sayang dia... tapi, tu yang patut aku hadapi....

thanks 4 everything......

Jumaat, 22 Oktober 2010

seMalam, hAri Ni aKU mOgOk..

semalam dengan hari ni aku teramat sedih,..  erm.. takde sape yang faham aku. aku citer masalah pun ade orang ni angap main2... sedih la jugak... nak marah, tapi tah la... sape la aku ni... terasa yang teramat sangat... ingat nak luah, tapi hampeh, biasalah manusia kan, bila senang dia tak ingat orang lain... takpe la....


kenapa la buat aku macam ni??


ape salah aku erk?? jahat sangat ke aku ni?? sampai semua anggap aku ni macam ape je.. memang aku jahat pun.. kadang2 emosi aku ni sukar di kawal... melainkan ade 1 benda ni je buat aku lembut hati... erm,... tapi ni la aku.. tade orang pun nak paham aku. makin bagi aku stress ade la...


hari ni....... aku mogok. tak bangun tido sampai kul 1 tengah hari.. tak bangun langsung.... tidur memanjang je... konon tak nak makan... tapi lapar la pulak.. slumber je aku masuk dapur makan... buat muka tak tau je... erm,.. malas aku nak tegur orang dalam rumah ni... sedih jadinye.... teringat semalam... dah la aku nak balik kelantan dah. takde pun orang nak paham aku... biasa la tu terlupa ambil barang... takde pun nak kesian kat aku ni... mana la aku tak sedih.. 


tah la sejak akhir2 ni aku bukan sihat sangat.. nampak je aku happy.. tapi aku tak larat sangat.. muka aku pun pucat je... memang aku tak larat.... orang salu nampak aku sihat je...coz aku ni tak suka duduk diam.. dari dulu la... sakit pun macam tak sakit.... kadang2 tu nampak macam sihat sangat2 la... yang paling nampak aku sakit, time aku migrin... memang aku tak boleh bangun.... time tu je la nampak aku betul2 sakit... :'( mungkin sebab tu la kot orang tak amek tau sangat tentang aku... takpe la... aku boleh hidup sendiri tanpa sesiapa pun...


malam ni terasa nak g kedai, nak beli coklat masakan nak letak atas kek coklat... huhu.... ~~ my favret lorh... nak buat kek coklat... tak sabar... =) esok dah balik kelantan... huhu~~ macam taknak balik....


sekarang, mood aku kembali normal.. huhu~~ baru boleh tersenyum.... sebab..................

Khamis, 21 Oktober 2010

iMan cOmey cOcO caKe

bahan- bahan :-
1 cwn gula pasir
1 cwn minyak mazola
1 cwn serbuk koko
1 cwn susu pekat
1 cwn air panas
2 cwn tepung gandum
2 biji telur
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh bikarbonat

cara- cara :-
1. gula, minyak mazola, telur dan susu pekat dipukul hingga kembang
2. koko, tepung gandum, bokarbonat dan baking powcer diayak sekali
3. masukan bahan yang diayak tadi sedikit demi sedikit kedalam bahan yang telah dipukul hingga kembang tadi.
4. masukan air panas tadi sedikit demi sedikit
5. kukus selama 2 jam
kalau nak salut coklat cair atas kek pun okey...

selamat mencuba na....

:: mesti ade yang kata, kenapa aku letak nama aku. aku ni perasan ke?? eh, idok le...aku letak nama aku coz aku suka sangat kek coklat... tu yang perasan ckit letak nama aku dalam ni... baru cun.... =)

Petua Mencuci Hati | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Petua Mencuci Hati | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Rabu, 20 Oktober 2010

tEraMatLah..............

malam ni teramatlah bosan..... tak tau nak buat ape.... tak best la sekarang ni... erm... dah la takde kawan. nasib baik la minggu ni aku berambos balik kelantan.... enjoy...


bosan, BOSAN, bosan....


perkataan yang paling tak best.. kenapa la ade perkataan bosan dalam dunia ni... kalau tak guna perkataan bosan pun, boring...  ala2 mat saleh... huhu....  kalau nak hilangkan bosan, aku layan la tenet, lagu ke, tak pun kekasih aku yang 1 ni... huhu~~ salu gak aku luah kat dia, luah padam, luah padam.. kene sound aku padam la... tak kene sound aku tak padam... gitu la... huhu~~


sebenarnye aku geram hari ni.... geram yang teramat sangat.. erm... biar la dia. suka hati dia lorh... malas nak cara lagi.. aku dan hidupku.. dia tu aku malas nak layan sangat,, coz ummi banyak pesan kat aku.... so, aku malas la nak amek tau sangat... macam pompuan ape tah duk sebok2... terhegeh2.. aku bukan macam tu.. sory la nak terhegeh2 ke ape.... itu bukan iman nasuha la.. malu sikit...


petang tadi aku dah beli tiket balik.. BEST. tapi aku balik hari sabtu, baru aku ingat nak balik hari jumaat.. ermm... sedap sikit dapat jenjalan time tu... malangnye aku balik kene relax... dah tu g daftar subjek... baru plan nak g makan nasi ulam... huhu.. tak pun makan kat warung mok su.... memang best. nama je warung, tapi segalanye special... paling spescial air coconut shake dia... memang best la,,, aku salu oder cawan besar,, memang best,, terbaik la bagi aku... teringin nak g situ.. tapi sape la yang nak bawak aku ni ha... huhu...

Isnin, 18 Oktober 2010

aKU???

tah macam2 la... ade ke dia kata aku ni penyabar, sabar segala- galanya, tah macam2 lorh..tah2 ayat bodek, jangan marah... erm, aku rasa aku ni orang yang paling tak penyabar, pemarah, kadang2 faham (tapi kejap jer,) kadang2 tak faham.. huhu~~ jadi sabar pun bersebab.. takkan la aku nak keras kepala, tak paham kerja orang tu kot. takkan la nak layan aku je, takde keje lain ke??.. yela, dia kan buzy memanjang jerk....


pape hal pun thanks coz sudi luang masa untuk iman nasuha ni..... ingat dah takde masa lagi.. huhu.. walaupun iman ni bukan la ambil kesah sangat tentang kerja dia, tapi kisah gak la.. coz dia adalah hidup ku, jiwa ku.. ceh... kadang2 tu saja nak buat gila. erm, tak boleh.. nak buat relationship pun tak diizinkan... ape yang awak izinkan iman buat? ermm... iman buat gak ye relationship tu?? eeee, geram la.... ok2 takpe.... iman faham... masa tu kata boleh... :(


so, sekarang ni macam mana?? takpe la... yang penting iman bahagia dengan ........................ (letak nama dalam ni boleh tak?? ke tak boleh gak??) huhu~~


::  pantang larang dalam fB, jangan merapu kat wall dia, relationship jangan letak sama sekali (jatuh saham) hehehe, dalam blog ni nak letak nama dia boleh?? tah la, takde jawapan lagi, kalu boleh, iman letak.... huhu~~

tUan baRu

sedih pulak aku, ummi abah bagi ibu putih kat orang ngan anak2 dia yang comel tu... tengok2 dah takde kat umah aku kucing tu ngan anak2 dia 3 ekor... selalu kalau aku kuar umah, aku nampak la family ibu putih.. ni dah tak dapat main dengan anak2 dia yang comel tu....


ni ummi ngan abah punya pasal la... bagi orang angkut 1 family dia... dah tinggal 2 ekor je kucing kat umah.. putih dengan anak dia... 


semalam la ibu putih dapat tuan baru... ermm.... mesti dia rindu kat kami... yang tak puas hati tu, ummi la senang2 je bagi kucing tu kat orang lain,.. dah la aku suka sekor kucing ni.. cantik corak kat bulu dia... ermm, dah bagi nama dah... mesti tuan baru dia bagi nama baru... :(


takpe la... kurang cikit kat rumah ni kucing.. hihi~~ nak buang tak sampai hati, takpe la.. bagi je la kat tuan baru dia... dah la tu kucing adik aku... adik aku tak tau pun kucing dia dah takde...  


**********


pagi tadi tengok putih, salu dia nak makan... tapi dia tak makan pun.. sedey pulak tengok dia... terpisah dr mak dia.. walaupun dia dah ada anak... 

*** sEiras caRekaRama***

pernah suatu ketika.. ceh, hehe.. ayat tak nak best pulak... masa tu aku dari KL nak balik johor. then aku tengah layan perasaan dalam bus, tetiba aku tertengok atau makna lainnya, terperasan..


*****************************************

adui, cop2.. kacau pulak dak ni.. pandai pulak amek hati aku tengah marah.... aku nak tegelak pulak tengok muka dia ni... eeee... menganggu konstret aku je.. ade ke aku marah, dia cakap "ele le leh.. marah dia" aduh, lemah betul aku dak gitu... baik2 nak marah jadi gelak pulak... cerdik betul.. tak tahan tengok gaya dia.. hihi~~ (iklan jup)

stop dulu nak rehat minda..


*******************************************


okey, pagi ni nak sambung citer malam tadi punyer citer.. citer tah berapa minggu lepas..


masa aku nak balik johor dari kL. ade sorang budak ni dalam lingkungan 3 tahun.. cara cakap dia, menunjukan dia seorang yang sangat cerdik. best la.. coz aku tengok dia cakap, aku minat pulak dengan budak macam tu... banyak sangat tanya... nama dia firdaus..


tapi, sampai ke 1 tahap tu tengah sedap borak dengan firdaus, tetiba dia kata benci kat mama dia. coz, mama firdaus tinggalkan dorang 3 bradik.. firdaus tu anak last. agak terkejut gak aku, budak sekecil tu boleh kata benci kat mak dia.. lama gak aku terfikir... rupa2 nye ada salah sorang abang angkat dia kata, mama dia tinggalkan dia ikut laki lain... ayah dia cina. masuk islam..


aku ada pesan, jangan sekali- kali burukan mama firdaus depan dia, biar la jahat mana pun mama dia, 1 hari nanti mama dia cari anak2 dia balik... aku agak sedih pula bila kanak2 ni jadi mangsa... kalau jumpa kanak2 yang dalam situasi begini, please la jangan memburukkan mak dia. jahat2 mak dia pun, mak dia yang lahirkan dia.. tak boleh macam tu... kesian la kat mak dia nagan anak dia, jangan racun fikiran kanak2... jangan pisahkan mak dengan anak.. jangan jadi orang paling zalim dalam dunia ni... 


aku tulis ni coz carekarama tu la... aku terfikir, jahat2 mak buat kat anak dia pun, mak ni jiwa dia kat anak2.. mak mana tak sayang anak dia... so, jangan la jauhkan cinta anak pada ibunya... memang terkesan la cerekarama tu, sampai aku terfikir nasib budak tu bila dah besar....

"BerDosaKah aKU"

sedih la citer jumaat lepas.. tapi aku tengok sekerat jerk citer dia... coz aku malas sangat nak buka tV.. aku ni malas sikit nak tengok tV.. kalau takde keje aku tengok la.. kalau tak, tak masal... banyak pengajaran walaupun aku tak tengok dari awal, tak silap aku citer tu tajuk dia "berdosakah aku" yela tu kot tajuk dia.. aku tak pasti la... tapi tajuk dia gitu la...


dibintangi shila rosli, mantop giler. dia jadi mak... yang jadi laki shila tu, khairul anuar...then jadi anak yg 1st, kazen,, tah ape nama aku tak tau r,, tapi boleh tahan la.. anak kedua dia si minah tu, best gak pelakon dia, nor khiriah, adik last dia aku tak tau nama ape...


citer tu mengisahkan sebuah keluarga bahagia, akibat sikap suami dia, anak dia jadi mangsa... suami  dia ade awek lain. sampai bini dia stress time pregnant.. ksian la kat bini tu... then anak dia yang khiriah tu la jadi mangsa stress mak dia.... khiriah ni nenek dia jaga dari baby... bila besar mak dia ambil balik.. tapi mak dia tak suka...


sampai la mak dia  jadi lembut hati dengan khiriah,. coz adik beradik dia sume tak jadi orang.. khiriah je ade didikan agama.. kira jadi orang la... tapi citer tu macam dendam anak kat mak dia pulak... coz selama dia membesar, si khiriah ni tak pernak panggil mak kat mak dia... then mak dia tak pernah sentuh dia langsung.


akhir hidup mak dia, mak dia teringin nak anak dia panggil mak dia "mak"... mak dia mengaku salah mak dia dulu abaikan khiriah sebab sikap ayah dia... anak jadi mangsa.... memang sedih la.. nak menagis pulak tengok citer tu.. ending citer tu mak dia meninggal sebab kene strok... 


malas la pulak nak type agy... huhu~~


tapi ending citer tu, mak dia meninggal, mak dia pesan jangan bagi adik dia yang last tu sentuh mak dia, dia yang mandikan jenazah mak dia... last skali, paling sedih, khiriah cium kaki mak dia, then baru panggil "mak"... menyesal tak sudah coz dia tak sangka mak dia  akan meninggal, tak sempat nak minta ampun... 


ni bukan citer rekaan semata- mata, tapi kisah benar yang diadaptasikan ke dalam cerekarama.....

Ahad, 17 Oktober 2010

kaN bEsT..

kan best kalau dapat balak yang salu take care kita.. salu amek berat tentang kita dari mula kenal sampai sekarang tak berubah... ade ke?? erm,, aku memang terfikir tak ada langsung.. kalau ada pun aku ...... entah la... bukan tak berkenan, mungkin aku ni tak pandai nak menilai kot... bangang ke? 


aku rasa dari dulu aku jumpa lelaki yang tah ape2... mula2 1st time kenal je cakap bagus. lama2 kenal haprak pun ada... hampeh kledek je. cakap jerk lebih. bukan tu je, jangan kata janji, janji berbakul- bakul. tah ape2.. macam real je nak tunaikan... sekali hempuk baru tau..  geram gak.. awek jerk serius mana boleh... cam "perigi cari timba" pulak.. malu la cikit jadi awek wei... takkan la nak kejar lelaki... huhu~~ tu bukan jenis aku... biar laki cari awek, jangan awek cari laki.. maruah tu... buat malu kaum hawa je.. 


nanti free2 orang kata kita (awek) gedix, gatal, tak tau malu jadi pompuan, pompuan sundal.. terhegeh2 kejar jantan, lagi2 kalau ada yang kaitkan mak bapak.. nanti kata "anak sape la tu, menggatal ngan anak jantan orang"
tak ke niaya orang kata gitu..buat bisa telinga je.. mulut orang bukan boleh stapler... kalau boleh stapler, dah lama stapler jangan bagi banyak bunyi....


teringin gak dapat balak yang salu takecare kita.. salu tanya khabar kita, takde la main tinggal jerk, terasa la terabai, kita ni duk tunggu dia, dia pulak bat kita ni cam takde maruah je sebagai awek... erm, tu pun kalau dapat la.. tah2, tetiba sah2 dia ade awek lain.. huhu~~ tak ke sial.. bengang gak.. si awek duk takecare dia, dia pulak cam sial.. kalau aku la, rasa dah nak tibai muka dia bagi pecah... (agak emo) huhu~~ bukan ape, kesian la awek tu.. jangan la buat dajal...


aku bukan nak kata semua ni awek je betul... awek2 gak ade salah... bukan semua setia... lelaki pun ade yang setia.. tapi tu la.. aku sebagai awek yang penah terasa dalam situasi tu, tersangatlah sedih giler.. frust menungging aku time tu.. tapi tu citer lama. buat pengajaran bagi aku... banyak aku pelajari tentang kehidupan.. sebenarnye sama je la balak dengan awek ni.. huhu


sekarang, beginilah aku, ade balak, tapi rasa cam takde.. cam aku rasa dulu la... terasa, terasing, terpinggir, terjadi bangang gak ade, terasa cam lelaki ni cam aku kenal yang dulu, tak best dah.. sunyi yang teramatlah sangat.. banyak yang berubah, menunggu sesuatu yang tak pasti akan jadi milik kita, tak happy dah, sedih je, rasa tercabar, rasa kecik sangat nak dibandingkan dengan diri aku ni,. terasa cam aku ni takde ape2.. cuma mengaharap pada janji yang tah ape2... tu je la... aku taknak dah ego sangat... kalau aku ego, parah jadinya... aku ni mengalah jer la...  tah la.. jadi sedih pulak...


k lah, aku nak stop.. nanti kalau aku terus, aku frust... aku ni nmpak je ganaz, kasar kalau cakap, cam tak cepat terasa, tapi aku seorang yang lemah sangat... cuma aku ni buat tak tau je ape yang ade kat sekeliling aku.. tapi jiwa aku ni mudah sangat menangis.... 

Sabtu, 16 Oktober 2010

kEhidUpan..


kehidupan adalah sebuah jalan yang berliku,
di hadapannya terlalu banyak duri yang bertaburan,
sendainya mahu melepasi perjalanan itu dengan selamat dan berjaya,
kutiplah duri- duri itu sebagai suatu ujian,
dan berjalanlah dengan berhati- hati agar tidak terpijak duri itu,
agar kau tidak terhenti seketika akibat terluka,
mengambil masa untuk merawatnya,
apabila sembuh,
lalu kau berpaling kebelakang..
dan,
kerugian dihadapan mu....